Activiteiten

Check alle komende activiteiten van RedFox in je buurt!

 • zondag 25 februari 2018 om 14u00 · 9 deelnemers
  Secretariaat PVDA Antwerpen in Antwerpen, België

  filmnamiddag: Save Ahed Tamimi and Palestine

  Je hoort er van alles over op social media. Maar wie is Ahed Tamimi? En waarom is ze opgesloten?
  Wat is de exacte situatie in Palestina?

  Aan de hand van de geweldige documentaire 'Thank God It's Friday', proberen we deze vragen te beantwoorden.
  Het belooft een super interessante nami
  ddag te worden met een Palestijnse hapjes.

  FreeAhedTamimi.jpg

   

  Trailer: 

 • zaterdag 10 maart 2018 om 14u00 · 3 deelnemers
  Het RedFox lokaal in Antwerpen, België

  Stadsspel: samen tegen racisme

  Aentwaerpe, de stad waar as we zen gebore! Maar toch is iedereen in onze stad nog niet gelijk.
  Tijdens dit stadsspel ontdekken we waar racisme zichtbaar is in onze stad, vandaag of uit het verleden. En we maken plannen over hoe we van Antwerpen een stad kunnen maken waar de diversiteit kan bloeien.
 • zaterdag 17 maart 2018 om 17u00 · 8 deelnemers
  Het RedFox lokaal in antwerpen, België

  Come eat with us // ter voordele van paaskamp

  Zoals jullie misschien al weten staat het super geweldige paaskamp van 2018 binnenkort al weer voor de deur. Om ervoor te zorgen dat we een leuk paaskamp kunnen bieden voor elke jongere proberen we op deze manier steun in te zamelen.

  Voor 8 euro kan je samen met ons genieten van het heerlijke zelfgemaakte koude buffet. Daarna kan je nog genieten van een dessertje van het desserten buffet. Kinderen tot en met 12 betalen 6 euro. 

  Door het onderstaande formulier in te vullen kan je bestellen voor hoeveel personen je wilt komen smullen.
  Per persoon betaal je 8 euro met inschrijving en 10 euro ter plaatse. 
  Je kan ter plaatse ook nog genieten van de desserten van het dessertenbuffet voor 2 euro.

  https://goo.gl/forms/MsolUMXWAzrJxAcu2

  Nodig zeker ook al jullie vrienden en familie uit om mee te komen genieten van het heerlijke buffet :)

  Hopelijk tot dan!

   

 • zondag 8 april 2018 om 9u00 tot 13 april 2018
  Pannenhoeve in Leisele, België

  Paaskamp 2018

  Voor de vijfde editie van het Paaskamp trekken we naar Ieper! Hier leren de RedFox'ers van heel België elkaar kennen. Deze week staat in het teken van solidariteit, ontdekking, engagement, actie en plezier. De rode draad is dit jaar antiracisme.

  Vind jij ook dat er teveel onrechtvaardigheid en ongelijkheid rondom ons is? Wil je bijleren over racisme, vluchtelingen en armoede? Wil je begrijpen waarom de armen steeds armer worden en de rijken rijker? Dan is het Paaskamp van RedFox helemaal jouw ding!

  Kostprijs: 75 euro all in, 85 euro solidariteitsprijs (zodat jongeren met minder geld ook mee kunnen op kamp!)

  Voor animatoren: voor jullie begint het kamp iets vroeger (vanaf zaterdag), en duurt het iets langer (tot de zaterdag daarop!), maar het wordt reuzefijn!

   

  Klik hier om in te schrijven

   

  Enkele sfeerfoto's van het vorige PaasKamp:

  DSC_0082a.jpg

  DSC_0176a.jpg

  DSC_0654a.jpg

  DSC_0777a.jpg

  DSC_1024a.jpg

  DSC_1042a.jpg

  DSC_1655a.jpg

  DSC_9929a_1.jpg

   

  Klik hier om in te schrijven

 • maandag 30 april 2018 om 15u00 · 176 deelnemers
  Park Spoor Noord in Antwerpen, België

  DiverCity: festival zonder racisme

  Diversiteit is een troef, en dat moet gevierd worden! Racisme moet de wereld uit, met die boodschap organiseren de jongeren van RedFox DiverCity festival. Voor het vierde jaar op rij zet RedFox jong en divers talent op het podium, die allemaal ‘neen’ zeggen tegen racisme. Verder zit het festival ook boordevol sport, spel, plezier en lekker eten uit verschillende culturen.

  2018 is nog geen twee weken ver en we hebben al veel te veel racisme zien passeren. Of het nu gaat over Miss België, een nieuwe medewerker van de VRT of iemand die gewoon in een broodjeszaak wil werken: veel te vaak worden mensen vandaag nog afgerekend op hoe ze eruit zien, in plaats van wie ze zijn. 

  Met RedFox, de jongerenbeweging van de PVDA, willen we diversiteit omarmen, in plaats van er bang van te zijn. We tonen het goede voorbeeld van hoe een samenleving zou kunnen zijn. Onze verschillen zijn geen bedreiging, maar onze grootste rijkdom! Daarom zetten we op 6 mei 2018 voor de vierde keer DiverCity festival op poten. Hét Antwerpse feest van de diversiteit, waar we met duizenden jongeren laten weten: wij horen hier thuis, racisme buiten! 

  Want samen staan we sterk, zo veel is zeker. We laten ons niet verdelen, maar werken we samen voor een betere wereld vol solidariteit, en zonder racisme en discriminatie. En samenwerken begint met ontmoeten, door samen op school te zitten, samen te sporten, samen in onze prachtige stad te leven. Maar ook, en vooral, door samen feest te vieren op DiverCity. 

  Op DiverCity zijn alle culturen, alle godsdiensten en alle leeftijden welkom. Huidskleur, geloofsovertuiging, land van herkomst, je seksuele voorkeur of culturele achtergrond, het maakt ons niet uit. Je kan er genieten van muziek van opkomend door-en-door Antwerps talent, wereldkeuken en inspirerende gasten. Heb je het liever wat actiever, dan doe je gewoon mee met het voetbaltoernooi, en misschien win jij met je team wel de DiverCity 2018 Cup!

  ***
  Wil je dit prachtige initiatief steunen? Dat kan! Alle steun is welkom! Storten kan op : BE43 5230 8086 1501, met de vermelding: Steun #DiverCity
  ***
  Wil je zelf of met je band optreden op DiverCity? Dat kan! Klik hier om je in te schrijven!
  ***
  Wil je meehelpen het festival op poten te zetten? Dat kan ook! Stuur een mailtje naar: antwerpen@redfox.be, sms naar 0476432478, voeg RedFox Antwerpen toe op Instagram of Snapchat, of spreek ons aan via Messenger!

  Check ook de aftermovies van de vorige edities! :-)

  2015

  2016

Klaar voor actie?