Activism Works

Activism Works

Waarom dat activisme vandaag meer dan ooit nodig is.
(een post door Amina Vandenheuvel)

"Wat was je kantelmoment in je activisme? Toen duizenden jongeren op straat gekomen zijn om het klimaat te redden.

"Jongeren zijn kwaad op de traditionele politiek omdat ze niks doen. Ze zijn teleurgesteld. Politici zoals De Wever hebben ons gezegd dat we terug naar school moeten en later de oplossingen moeten komen brengen. Maar die bestaan al, de wetenschap is er. Zij zijn gewoon niet bereid om het toe te passen.

Het klimaatprobleem is een politieke keuze. Daarom is het zo belangrijk dat we massaal op straat komen. Om de politiek onder druk te zetten."

"Alle trekkers van de beweging waren vrouwen. En dat had invloed op mij. Als zij het kunnen, dan kan ik het ook. Volgens mij is dat de reden dat zoveel vrouwen trekkers zijn geweest van de beweging.

"Een hele generatie jongeren is rechtgestaan en heeft NEE leren zeggen tegen de heersende orde. Ze stellen de regels in vraag. Het is een generatie die opkomt tegen onrechtvaardigheid. Een hele generatie van rebellen. En die hebben we nodig om de wereld te veranderen."

"We kunnen niet wachten op de goodwill van bedrijven om anders te produceren. Het klimaat daar kan je niet mee onderhandelen. Daarom moeten we naar een system change gaan."

In het kort: als we de wereld moeten veranderen, moeten we dat allemaal samen doen! #ChangeTheSystem #FoxTheSystem