Activiteiten

Check alle komende activiteiten van RedFox in je buurt!

 • zaterdag 13 april 2019 om 10u00 tot 14 april 2019 · 2 deelnemers
  Paasweekend

  Paasweekend Antwerpen: Change Is Coming

  Het jaarlijkse paaskamp van RedFox wordt verplaatst naar de zomer, maar in de plaats doet RedFox Antwerpen een heus paasweekend. Het thema van het weekend is "Change is coming", een weekend boordevol spel en plezier, gefocust op alle jongeren die aan het strijden zijn voor een betere wereld.

  * 8 mensen bezitten vandaag evenveel als de armste helft van de wereldbevolking *
  * Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen voor hetzelfde werk *
  * Jongeren staken al meer dan 10 weken voor het klimaat, maar de politieke elite doet er nog steeds niet aan *
  * België heeft het meest ongelijke onderwijs van Europa *
  * Mensen met een migratieachtergrond worden nog steeds gediscrimineerd op het werk, op de woonmarkt en in het onderwijs *

  Er is vandaag nog veel onrecht, maar er is ook een hele generatie jongeren die opstaat voor een andere wereld. Greta thunberg en Anuna Dewever zijn de pioniers van de klimaatstaking, Emma Gonzalez en haar leeftijdgenoten namen het op tegen Trump en de wapenindustrie in de VS en de 17) jarige Ahed Tamimi is het gezicht van het Palestijns verzet geworden.
  Zij en duizenden andere jongeren over de hele wereld willen dit systeem veranderen en dat geeft hoop.

  Maar wat betekent dat systeem veranderen? Kom het op ons Paasweekend te weten!

  Wij bieden zaterdag 13/4 workshops aan over:
  1. Feminisme in de 21e eeuw: is er al gelijkheid tussen man en vrouw?
  2. Onderwijs: op naar een nieuw model?
  3. Racisme: waar komt dat vandaag?
  4. Klimaat: system change, not climate change?

  Maar we bieden ook spel en ontspanning:
  - Zaterdag 13/4: nachtspel
  - Zondag 14/4: stadsspel

  Praktische info:
  ** Prijs: 10 euro voor 2 dagen // 5 euro voor 1 dag
  ** Overnachting: breng een matje en een slaapzak mee
  ** Locatie: nog te bevestigen

  Zaterdag 13/4: van 10u tot 17u + nachtspel
  Zondag 14/4: van 10u tot 17u

  Inschrijven doe je hier: https://goo.gl/forms/BsET3ZW18oi6XRVb2

 • maandag 1 juli 2019 om 12u00 tot 4 juli 2019

  zomerkamp redfox

  De grote vakantie begint met een RedFox kamp
  - de eerste week van juli
  Andere jaren organiseren we een redfox kamp in de paasvakantie, maar uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. We willen volop meedoen in de strijd en willen ons daarom geen week afzonderen. Daarom doen we dit jaar een kamp in de zomer, en niet tijdens pasen.

  Sinds januari gebeurt er in België iets heel bijzonders: honderden, duizenden jongeren komen iedere week op straat voor het klimaat. Wat “de klimaatjongeren” realiseren is ongezien: tientallen schoolcomités houden vergaderingen en organiseren zich om de beweging op gang te houden. Want - zelfs na maandenlange acties - heeft de regering nog geen millimeter bewogen. Dus doen de jongeren door: ze maken slogans, schilderen bordjes, mobiliseren hun vrienden, gaan naar verschillende steden, organiseren zelfs een global strike in meer dan 100 landen. Er zijn er zelfs die evenveel tijd moeten steken in strafstudie en inhaallessen om toch maar op snelheid te blijven voor de examens.

  Het is knokken, knokken voor het klimaat. En dat vraagt veel energie tot aan de examens.  Op het einde van het schooljaar willen we de vakantie beginnen met een kamp van RedFox. Dat verdienen we. Een kamp waar we kunnen bekomen van dit unieke schooljaar. We zullen er kunnen zien wat we allemaal geleerd hebben dit jaar (niet op school hé), plannen voor de toekomst. Maar ook genieten van de zon, chillen met onze maten, een kampvuur aansteken, samen wat volley- en voetballen. Een jongerenkamp. Met alleen de beste dingen.  De vakantie begint dus op z’n best: met een RedFox kamp onder de zon. Niet te lang, niet te kort, zodat we daarna kunnen verdertrekken naar ons chirokamp of gaan kamperen met de familie of vrienden.

  BoostDays in juni om je examens te slagen

  En nog voor die lastige examens organiseert RedFox overal de BoostDays: studie-ondersteuning door volwassenen, door vrijwilligers, ouders, … om zoveel mogelijk jongeren door hun examens te helpen. Het zal extra nodig zijn: veel jongeren hebben lessen gemist en hebben extra steun en uitleg nodig. We willen dat geven, omdat we het belangrijk vinden dat jongeren die opkomen voor een betere wereld (dank jullie zo hard) ook op school succesvol zijn. Ze mogen niet gestraft worden, zij zijn de toekomst en die willen we zoveel mogelijk helpen te slagen.  Afspraak in Antwerpen, Brussel, Luik, Mechelen, Leuven, Gent, Charleroi voor de Boost days: begin juni voor studie ondersteuning. Be there, want je examens voorbereiden is nog nooit zo goed geweest.

  Een actie in iedere stad

  “En de paasvakantie dan,” vragen de RedFox-kenners zich af. Tijdens de paasvakantie bereidt iedere RedFox-groep een plaatselijke actie voor. In je eigen stad, een actie waar RedFox zich engageert voor een betere wereld. In de ene stad kan dat een fuif zijn ten voordele van de klimaatvluchtelingen, in de andere een directe actie om het beleid aan te sporen om actie voor het klimaat te ondernemen. Wil je helpen die actie voor te bereiden, wil je deelnemen: hou dan zeker je plaatselijke RedFox-groep in het oog zodat je mee kan doen.

  Meer info ? 
  Bruno 0472 39 12 59
  redfox@redfox.be

Klaar voor actie?