Change the system to save our planet

Donderdag 10 januari waren we met meer dan 3000 leerlingen in de straten van Brussel. Donderdag staken we opnieuw voor het klimaat!

 

Greta Thunberg, de Zweedse klimaatactiviste, zei: “Als oplossingen binnen het systeem onmogelijk zijn, moeten we misschien het systeem zélf veranderen.” Gelijk heeft ze. 90 grote multinationals zijn verantwoordelijk voor twee derde van het broeikaseffect. Die bedrijven maken zich vooral zorgen over winst, niet over onze toekomst en de planeet. “Planet over Profit”, het staat op heel wat spandoeken.

photo_article_website2.jpg

Dikke truien-dag, minder vlees eten, méér de fiets nemen … het zijn allemaal belangrijke initiatieven. Maar we voelen het allemaal: het zal niet genoeg zijn. We hebben collectieve en drastische maatregelen nodig om onze planeet te redden. Om de klimaatverandering te stoppen, moeten we de fossiele brandstoffen in de grond houden. Het is zoals Greta zegt: “Onze samenleving komt in het gedrang door het egoïsme van een heel kleine groep mensen, die hopen geld willen blijven verdienen.”

photo_article_website_4.jpg

“Ik heb geleerd dat je nooit te klein bent om een verschil te maken,” zegt de 16-jarige Greta Thunberg. Haar strijdvaardigheid is voorbeeldig. Als je vecht, kan je winnen, dat bewijst de mobilisatie van studenten in Gent. In 2017 verkregen ze dat de universiteit niet langer investeert in Fossiele Brandstoffen. Klimaat-specialisten zeggen dat we nog de tijd hebben om het klimaat te redden. Maar daarvoor zijn radicale oplossingen nodig.

photo_article_website5.jpg 

photo_article_website_5.jpg

Jongeren over de hele wereld voeren actie en staken voor het klimaat: in Australië, in Finland, in Duitsland, België …. Ze spijbelen niet, maar vechten voor een toekomst. Want wat voor zin heeft een diploma, als de wereld om zeep is. We are unstoppable, another world is possible !

photo_article_website1.jpg

RedFox Paaskamp

Het RedFox-paaskamp in april staat in teken van “jongeren zijn wereldverbeteraars”. Op ons kamp gaan we dieper in op de klimaatacties van vandaag: vorming over klimaat, ontmoeting onder activisten, hoe jongeren voor verandering kunnen zorgen… Schrijf je in via https://bit.ly/2FxgKuR

photo_article_website3.jpg


2 reacties

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.
  • Violetta Huseva
    heeft deze pagina gevolgd 2019-01-17 15:07:07 +0100
  • alice verlinden
    publiceerde deze pagina onder RedFox News 2019-01-14 22:36:22 +0100