De uitlaatklep

Wil jij ook je verhaal doen?

Eens goed alles van je afschrijven. Dat kan zoveel deugd doen. Wil je even ventileren? Schrijf dan hier wat jou vandaag stoort, waar je bang voor bent en wat je stress oplevert.

Als je aanklikt ‘je mag mij mailen’ en/of ‘je mag mij sms’en’ worden je gegevens opgenomen in de gegevensbank van RedFox om je op de hoogte te houden van publicaties en activiteiten van RedFox. Je hebt het recht om deze gegevens op te vragen, te laten verwijderen en te verbeteren. Richt je vraag naar RedFox, Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel of redfox@redfox.be.

1 reactie

  • Sara Buyssens
    ondertekend 2021-01-21 13:53:54 +0100
    Al sinds de vertrengde maatregelen van november heb ik mijn vrienden niet meer gezien. Ik respecteer de regels, maar dit wordt steeds moeilijker. Versoepelingen zijn nog niet in zicht en ik zie elke dag steeds meer vrienden wegzakken. Vooral de studenten zitten er door, we krijgen al geen echte les meer sinds november. Daarvoor werkten we met een reservatiesysteem. Je kon je voor 1 les inschrijven, maar de volgende kon je al niet meer bijwonen. Als pendelaar ben je op deze manier langer onderweg dan dat je les volgt. Het wordt steeds frustrerender om mensen uit het middelbaar week om week naar school te zien gaan. Wij zaten in code oranje en rood wel 5 meter van elkaar, maar we krijgen toch het nieuws dat we tot maart nog thuis zullen zitten. Ook ik kan dit niet meer volhouden, de examens zijn bijna voorbij, maar het tweede semester staat meteen weer voor de deur. Ik ben een eerstejaarsstudent die nog geen vrienden kunnen maken heeft in mijn richting en nu amper het positieve nog kan zien. Je wordt een beetje aan je lot overgelaten en zo kan het absoluut niet meer verder.

    Je hoort mensen voortdurend over de vaccins praten en ze verkondigen dat het einde in zicht is. Wanneer je al 3 maand elke dag aan je computer gekluisterd zit zonder je vrienden te zien, ben je al blij als je de volgende dag bent doorgekomen. Laat staan dat ik dit nog eens 3 maand (en waarschijnlijk langer) kan volhouden.

    Geen perspectief, geen vrienden, geen motovatie, maar wel een stapel huiswerk en leerstof om te verwerken. Dit kan toch zo niet verder ?!?

Klaar voor actie?