een kind sluit je niet op - punt

Schandalig dat onze regering en Theo Francken kinderen achter tralies zetten.

Kinderen horen op school, niet in een gevangenis. Vluchten voor oorlog is immers geen misdaad.

Om onze solidariteit te bewijzen aan deze vluchtelingen en hun kinderen, gaan we op zondag 30 september naar het gesloten centrum in Steenokkerzeel.

RedFox nam deel aan verschillende protestacties over het hele land (#mannekenpis).
Dit onmenselijk beleid moet stoppen - nu. Tegelijkertijd willen kinderen en jongeren van de Pioniers en RedFox ter plaatste gaan, om de opgesloten kinderen en families een hart onder de riem te steken. We willen hen een boodschap van solidariteit overbrengen. We willen weten hoeveel kinderen er opgesloten werden ? Hoe oud zijn ze ? Hoelang zitten ze daar al ? Theo Francken beweert dat er gezorgd wordt voor een "menselijke opsluiting van de kinderen", dat er een "doek hangt zodat de kinderen de tralies niet kunnen zien" !


Geen enkele opsluiting van een kind is menselijk ! We willen ons verzetten tegen iedere opsluiting van kinderen. Gisteren, vandaag & morgen. Punt.

De kinderen hebben onze solidariteit nodig. We gaan solidariteitsboodschappen in de vorm van een papieren vliegtuigje over de hekken van het centrum smijten, in de hoop dat ze bij de kinderen terecht komen.

Je mag je solidariteitsboodschap ook in dit event plaatsen, dan zorgen wij dat ze terecht komen, of afgeven net voor ons vertrek.

 


1 reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.
  • Bruno Bauwens
    publiceerde deze pagina onder RedFox News 2018-09-26 15:44:39 +0200