7 dingen die we NU kunnen doen tegen racisme en discriminatie

de petitie hier in pdf formaat 

1 Een meldpunt voor racisme op elke school


Slachtoffer of getuige van racisme of discriminatie op school maar je weet niet wat te doen? Je bent niet alleen. RedFox vraagt een meldpunt op elke school waar je serieus genomen wordt, en waar een melding van racisme of discriminatie in handen wordt genomen.

 

2 Onderwijs waar je écht leert over racisme en kolonialisme

Je leert op school veel over wiskundeformules, oude Belgische koningen en bladnerven. En terecht. Maar waarom leer je niet over de geschiedenis van de strijd tegen racisme? Over de eerste opstanden tegen het kolonialisme? Over de manier waarop racisme gebruikt werd om onderdrukking goed te keuren? Over de apartheid in de VS en Zuid-Afrika? Wij eisen dat lessen over racisme en kolonialisme een belangrijk deel worden van het lessenpakket.

 

3 Bestraf online racisme

Racisme op sociale media is overal. De meest degoutante uitspraken over mensen met een andere huidskleur of religie vind je overal op Insta of Facebook. Racisme is geen mening maar een misdaad. Ook online. Racistische uitspraken op sociale media moeten door een rechter veroordeeld worden.

 

4 Een actieplan tegen racisme bij de politie

Gecontroleerd worden door de politie, gewoon omdat je een andere huidskleur hebt? Voor veel jongeren is het een dagelijkse realiteit. Het is niet omdat je een andere huidskleur hebt, dat je iets te verbergen hebt. Het is tijd voor actie tegen onrechtvaardige politiecontroles.

 

5 Fuiven is voor iedereen

Met een groep vrienden naar een fuif gaan, maar wie een andere huidskleur heeft mag niet binnen. Jammer genoeg gebeurt het nog veel te veel. Wij eisen dat er gecontroleerd wordt op racistische toegangscontroles bij fuiven en discotheken. Met strenge straffen voor fuiven die discrimineren.

 

6 Draag wat je wil

Wat in je hoofd zit is belangrijk, niet wat er op staat. Laat iedereen dragen wat die wil. Of het nu een hoofddoek, een tulband een minirok of een salopet is. Meisjes uitsluiten van school omdat ze een hoofddoek dragen is discriminatie. Verwijs het hoofddoekenverbod naar de vuilbak.

 

7 Niemand is illegaal

Mensen op de vlucht voor oorlog, honger of klimaatrampen hebben hulp nodig, geen repressie. De manier waarop wij met vluchtelingen omgaan is onmenselijk. Tijd voor een menswaardige behandeling van mensen op de vlucht.de petitie hier in pdf formaat 

229 ondertekenaars, op naar 250!

Teken jij ook?

Velden met een * zijn verplicht.


1 reactie