What the fox?

RedFox is de jongerenbeweging van de PVDA voor 14 tot 18 jarigen. Jongeren die de wereld beter willen begrijpen, leeftijdsgenoten willen ontmoeten, graag al spelend leren en zich samen willen inzetten voor een meer sociale wereld met meer gelijkheid en respect voor milieu en natuur.

RedFox zijn ook rood, de kleur van al wie de wereld wil veranderen, voor een meer rechtvaardige samenleving waar iedereen gelijk is. RedFox zijn de Robin Hood’s van de 21e eeuw: ze nemen het bewust op voor de 99% tegen de 1%.

 

RedFox in actie

Een solidariteitspetitie voor Palestina, steunacties voor mensen zonder papieren, een flashmob, laten zien en horen wat wij van onze toekomst denken … met hoe meer we zijn, hoe meer impact we hebben!

Om in te gaan tegen racisme en op te komen voor de rijkdom van diversiteit organiseerden de RedFox een week “Diversity in my city” met een festival in Brussel en Antwerpen en een optocht in Luik.

Samen naar informatie zoeken, op de hoogte blijven en andere jongeren bewust maken om samen in actie te komen tegen onrechtvaardigheid, bij de RedFox gaan we actief op zoek naar hoe we de dingen echt kunnen veranderen.

13165819_10153595688047551_8544044397415538419_n.jpg

 

Kennis als wapen

Om iets te kunnen veranderen, moeten we deze wereld eerst goed begrijpen. Maar dat is niet altijd even evident …

Klimaatopwarming, wat is dat voor iets? Vluchtelingencrisis, waar komt die vandaan? Waarom is er oorlog? Wie heeft baat bij racisme? Wie is verantwoordelijk voor de economische crisis? Waarom staken die werknemers …? Allemaal vragen die jij je wellicht ook stelt.

Of het nu door een discussie, een film, een spel of een vorming is, we informeren ons en spreken met elkaar om ons beter te wapenen om de wereld te veranderen.

DSC_0777a.jpg

 

Engagement voor een andere maatschappij

Met RedFox organiseren we concrete projecten, ontmoetingen en activiteiten waardoor we de realiteit waarin mensen leven beter leren kennen.Zo zijn we ook solidair met de mensen die we ontmoeten.

Tijdens de vluchtelingencrisis deden we met RedFox mee aan allerlei initiatieven om solidair te zijn met jongeren als wij die met hun familie hun land moesten ontvluchten. We zamelden geld en kleren in, we nodigden vluchtelingen uit op school om te getuigen…

 

Bij RedFox gaan we uit de bol!

Bijleren, je inzetten en ontdekken hoe de wereld in elkaar zit, dat is allemaal belangrijk, maar soms willen we ons gewoon keihard amuseren. Dat is een van de belangrijkste dingen bij RedFox, plezier maken en samen lachen. Want om de wereld te veranderen, moeten we ook eens kunnen uitblazen en genieten van samen te zijn.

DSC_0255a.jpg

 

BoostDays

Kom mee samen studeren op namiddagen, in alle rust en kalmte, onder begeleiding. Op de Boostdays zijn er leerkrachten die je vrijwillig kunnen helpen bij de herhaling van de leerstof en die al jouw vragen over de cursus Frans of Nederlands, wiskunde of fysica kunnen beantwoorden. In groep is het gemakkelijker om je eraan te zetten en kunnen we elkaar helpen!

Waarom organiseert RedFox deze namiddagen?

Er is heel veel ongelijkheid in het onderwijs. Je zit met teveel leerlingen in de klas. Niet elke familie kan zich privélessen veroorloven.

RedFox pleit voor een onderwijs dat elke jongere gelijke kansen biedt, waardoor iedereen recht krijgt op een goede toekomst. Met kleinere klassen en betere gebouwen. Gewoon met veel meer geld geïnvesteerd in ons onderwijs. RedFox voert concreet strijd voor beter onderwijs: zowel in de studiezaal als op straat!

15419575_1829358334020409_2498469910625523688_o.jpg

 

Word een RedFox

Een RedFox worden, dat is heel gemakkelijk! Geef ons je naam en adres en voor 2 euro per jaar hoor je erbij.

Geef gewicht aan je ideeën. Gedaan met je alleen te voelen met de gedachte dat er zoveel vierkant draait in deze wereld. Samen staan we sterk!

We nemen contact met je op en nodigen je uit voor onze volgende activiteit. Dan kunnen we daar samen plannen rond welke thema’s we in actie zullen komen. De toekomst, die maken we zelf! Vertel ons wat jij denkt en kom in actie samen met heel wat leeftijdsgenoten.

15776869_10153997539956510_3352706564741023408_o.jpg

 

RedFox in jouw stad

Zit je met vragen, ideeën, wil je ons beter leren kennen?

Contacteer ons

 


Schrijf als eerste een commentaar

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.

Klaar voor actie?