De laatste nieuwtjes van RedFox

Change the system to save our planet

Donderdag 10 januari waren we met meer dan 3000 leerlingen in de straten van Brussel. Donderdag staken we opnieuw voor het klimaat!

 

De KlimaatMars

Kom met RedFox naar de KlimaatMars in Brussel op 2 december.

“De komende 10 jaar zijn cruciaal als we nog een redelijke kans willen hebben om de opwarming onder 1,5 te willen houden,” zegt VUB-professor Philippe Huybrechts (alsook het meest recente klimaatrapport).

Brazilie kleurt extreem rechts

Op 28 oktober werd in Brazilië de extreemrechtse, ex-legerkapitein Jair Bolsonaro (Liberale Sociale Partij) verkozen als nieuwe president.  Hij haalde het met 55,2% van de stemmen van zijn linkse tegenstander Fernando Haddad (Arbeidspartij), die 44,8% van de stemmen haalde.

Colour your city

Zaterdag 10 november voerde RedFox Antwerpen een actie "Colour Your City".

Het slechte weer kon ons niet tegenhouden ! Er was veel jong en divers volk, die de strijd voeren voor een stad zonder racisme! Ook de sprekers op onze actie zijn jongeren overvol verontwaardiging en talent, die de stad graag anders zien. We speelden een spel over het racisme, waar het duidelijk was dat we meer dingen gemeenschappelijk hebben dan dat ons verdeelt. Dat de jongeren zich willen verzetten, daar is geen twijfel aan. En RedFox zal er voor blijven zorgen dat jongeren dat kunnen doen! Op naar onze volgende actie voor een stad zonder racisme!

→ Blijf op de hoogte van onze activiteiten: redfox fb
→ Teken onze petitie tegen het racisme 

RedFox voert actie: Stop! Een kind sluit je niet op!

Op zondag 30 september trokken 100 leden van RedFox en de Pioniers, jongerenbewegingen van de PVDA, naar het gesloten centrum van Steenokkerzeel om er een solidariteitsactie te voeren tegen het opsluiten van kinderen. Dit is een onmenselijke maatregel, opgelegd door N-VA staatssecretaris van asiel en migratie, Theo Francken.

 

een kind sluit je niet op - punt

Schandalig dat onze regering en Theo Francken kinderen achter tralies zetten.

Kinderen horen op school, niet in een gevangenis. Vluchten voor oorlog is immers geen misdaad.

Om onze solidariteit te bewijzen aan deze vluchtelingen en hun kinderen, gaan we op zondag 30 september naar het gesloten centrum in Steenokkerzeel.

Video #DeleteRacism

Sommigen willen ons verdelen en doen geloven dat onze verschillen belangrijker zijn dan onze gelijkenissen. Maar wanneer we er even bij stilstaan, beseffen we dat onze huidskleur, onze seksuele voorkeur of onze kleren van geen belang zijn.

DiverCity: de toekomst is divers en solidair

“Wij zijn geen verloren generatie. We zijn de toekomst en we hebben veel potentieel”, zo luidde de boodschap op het diversiteitsfestival DiverCity in Antwerpen. Jongeren groeien op in diversiteit, maar zien dat helemaal niet weerspiegeld in het beleid.

Waarom RedFox mee op straat komt voor een samenleving zonder racisme

Er belooft veel volk naar Brussel te komen op zaterdag 24 maart voor de grote betoging tegen racisme en discriminatie. Ook RedFox, de jongerenbeweging van de PVDA, trekt er met heel wat leden naartoe. Maar waarom zouden jongeren op een vrije zaterdag de straat op trekken? We vragen het aan Jos D’Haese van RedFox Antwerpen.

We want change

Virginia Tech, Columbine High, Sandy Hook, en nu prijkt ook Marjory Stoneman Douglas mee bovenaan de lijst met meest dodelijke massamoorden op Amerikaanse scholen. Studenten en scholieren die al decennialang het slachtoffer zijn van deze zinloze moorden zijn het beu. Hun protest zorgde er alvast al voor dat president Trump aankondigde de wapenwet te zullen verstrengen.

 

Klaar voor actie?