De laatste nieuwtjes van RedFox

programma summer camp

Yes, de examens zijn eindelijk gedaan en het jaar is gedaan.

En dat betekent :: we gaan eerst 4 dagen op kamp met RedFox!

Stop geweld op vrouwen

In een wereld waar 90% van het wereldinkomen in mannelijke handen ligt,
in een maatschappij waar vrouwen nog altijd minder verdienen dan mannen voor het uitoefenen van dezelfde job,
in een land dat voor de overgrote meerderheid geregeerd wordt door mannen,
gaat men als vanzelfsprekend de vrouw als minderwaardig beschouwen.
Dit is het zogenaamd institutioneel seksisme en houdt in dat seksisme geworteld zit in de structuren van de maatschappij.

 

kom mee op redfox zomerkamp (30 juni - 4 juli)

De grote vakantie begint met een RedFox kamp
- 30 juni tot 4 juli

Heb je zin om uit te rusten na de examens ?
Om jongeren van over het hele land te ontmoeten, ... of te bekomen van een jaar vol klimaatacties ? Dan is het RedFox Zomerkamp er voor jou. Het is een kamp in teken van solidariteit, ontdekkingen, engagement, actie en vooral heel veel plezier.

Waarom RedFox mee op straat komt voor een samenleving zonder racisme

Er belooft veel volk naar Brussel te komen op zondag 24 maart voor de grote betoging tegen racisme en discriminatie. Ook RedFox, de jongerenbeweging van de PVDA, trekt er met heel wat leden naartoe. Maar waarom zouden jongeren op een vrije zaterdag de straat op trekken? We vragen het aan Jos D’Haese van RedFox Antwerpen.

Wat zijn je rechten als klimaatstaker?

Veel vragen over het staken voor het klimaat? Wat zijn je rechten als klimaatstaker? Wat kan de school doen? Hanna vroeg het aan jeugdadvocate Mieke Van Laer. Een goed geïnformeerde staker is er 2 waard. En met hoe meer je staakt, hoe sterker je staat. 

Antwoord op kritiek klimaatstakers

De verwijten vliegen de klimaatstakende jongeren om de oren. Doen we zelf wel genoeg? En wat met al dat afval op festivals? Amina Vandenheuvel zegt er haar gedacht over in een nieuwe video.

Gratis openbaar vervoer: sociaal én ecologisch

Van een #10yearchallenge gesproken: 10 jaar geleden kostte een bus- of tramticket voor De Lijn nog slechts 1 euro 20. Nochtans zou het openbaar vervoer steeds goedkoper moeten worden als we willen inzetten op sociaal en ecologisch transport. Het openbaar vervoer is een sociaal en ecologisch alternatief voor de auto.

10 eisen voor een sociale klimaatrevolutie

Beeld je eens in: een land dat niet bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Een land, met propere lucht, dat draait op 100% hernieuwbare energie. We zijn ervan overtuigd: in 2050 kunnen we in zo’n land leven.

Kernenergie: niet veilig, niet duurzaam en veel te duur

Je zag de mensen van Schild & Vrienden, de extreem rechtse studentengroep, met Dries Vanlangenhove op kop, al op de klimaatmarsen lopen, met hun bordjes waar opstaat dat kernenergie de oplossing is voor de klimaatproblematiek. Kernenergie is nochtans niet veilig, niet duurzaam en veel te duur. We leggen hieronder uit waarom. 

Red het klimaat: met individuele of collectieve maatregelen?

"Als je het klimaat wil redden, begin dan bij jezelf". Maar is het wel zo eenvoudig? En is dat genoeg? Cruciale vragen in dit debat.  Amina zet een paar verrassende cijfers op een rij!

Klaar voor actie?