De laatste nieuwtjes van RedFox

Activism Works

Waarom dat activisme vandaag meer dan ooit nodig is.
(een post door Amina Vandenheuvel)

"Wat was je kantelmoment in je activisme? Toen duizenden jongeren op straat gekomen zijn om het klimaat te redden.

"Jongeren zijn kwaad op de traditionele politiek omdat ze niks doen. Ze zijn teleurgesteld. Politici zoals De Wever hebben ons gezegd dat we terug naar school moeten en later de oplossingen moeten komen brengen. Maar die bestaan al, de wetenschap is er. Zij zijn gewoon niet bereid om het toe te passen.

Fietsparking moet gratis blijven

Het stadsbestuur van Antwerpen wil de fietsparking aan het Centraal Station betalend maken. 
Een ongezonde maatregel, zegt RedFox. Fietsers moeten aangemoedigd worden, en niet tegengewerkt. We komen al een jaar op straat voor ambitieuze klimaatplannen, en het stadsbestuur beslist (vanuit hun dienstwagen) zomaar dat wij moeten betalen om onze fiets te parkeren. NO WAY ! 

RedFox prepares exams

De examens komen eraan... maar geen paniek !

Met RedFox zijn we niet van plan je in de steek te laten! Wij voorzien in december vier studienamiddagen waar je in alle rust kan komen studeren en dat in het bijzijn van vrijwilligers die al je vragen over wiskunde, fysica, biologie, Frans, ... zo goed mogelijk zullen proberen beantwoorden.

RedFox @ Ende Gelande

In Duitsland zijn er nog steeds open bruinkoolmijnen ---> in 2019? Really?

We have to keep the fossil fuels in the ground! Daarom zijn we met een awesome RedFox bende naar Duitsland getrokken om de productie en transport van bruinkool te blokkeren samen met Ende Gelände #showthemwhatdemocracylookslike

 

Breendonk: hulde aan het verzet

Gisteren in Het Fort van Breendonk. Bezoek aan een gevangenenkamp dat Joden en mensen van het verzet opsloot.
Een hallucinante en emotionele ervaring maar vooral een dag waar we werden geïnspireerd om de strijd tegen het fascisme verder te zetten. Een strijd die alle slachtoffers van de concentratiekampen eert.

 

Stop geweld op vrouwen

In een wereld waar 90% van het wereldinkomen in mannelijke handen ligt,
in een maatschappij waar vrouwen nog altijd minder verdienen dan mannen voor het uitoefenen van dezelfde job,
in een land dat voor de overgrote meerderheid geregeerd wordt door mannen,
gaat men als vanzelfsprekend de vrouw als minderwaardig beschouwen.
Dit is het zogenaamd institutioneel seksisme en houdt in dat seksisme geworteld zit in de structuren van de maatschappij.

 

Waarom RedFox mee op straat komt voor een samenleving zonder racisme

Er belooft veel volk naar Brussel te komen op zondag 24 maart voor de grote betoging tegen racisme en discriminatie. Ook RedFox, de jongerenbeweging van de PVDA, trekt er met heel wat leden naartoe. Maar waarom zouden jongeren op een vrije zaterdag de straat op trekken? We vragen het aan Jos D’Haese van RedFox Antwerpen.

Wat zijn je rechten als klimaatstaker?

Veel vragen over het staken voor het klimaat? Wat zijn je rechten als klimaatstaker? Wat kan de school doen? Hanna vroeg het aan jeugdadvocate Mieke Van Laer. Een goed geïnformeerde staker is er 2 waard. En met hoe meer je staakt, hoe sterker je staat. 

Antwoord op kritiek klimaatstakers

De verwijten vliegen de klimaatstakende jongeren om de oren. Doen we zelf wel genoeg? En wat met al dat afval op festivals? Amina Vandenheuvel zegt er haar gedacht over in een nieuwe video.

Gratis openbaar vervoer: sociaal én ecologisch

Van een #10yearchallenge gesproken: 10 jaar geleden kostte een bus- of tramticket voor De Lijn nog slechts 1 euro 20. Nochtans zou het openbaar vervoer steeds goedkoper moeten worden als we willen inzetten op sociaal en ecologisch transport. Het openbaar vervoer is een sociaal en ecologisch alternatief voor de auto.