Free Ahed Tamimi

De Palestijnse Ahed Tamimi (16) moet van de Israëlische militaire rechtbank nog langer aangehouden blijven. Ondertussen zit ze al langer dan een maand gevangen zonder eerlijk proces. RedFox vraagt dat Israël de mensenrechten eindelijk respecteert en Ahed Tamimi en alle andere minderjarige Palestijnse gevangenen vrijlaat.

Ahed Tamimi

Ahed Tamimi is nog maar 16. Ze wordt beschuldigd voor wel twaalf misdrijven omdat ze een Israëlische soldaat sloeg. De soldaat wilde binnendringen in haar huis en andere kinderen aanvallen, wat Ahed wilde toegenhouden. Ahed is beroemd onder Palestijnen en actievoerders over de hele wereld. Al jaren protesteert ze samen met haar ouders en andere dorpsbewonders tegen het Israëlische leger. Ze vinden het onrechtvaardig dat dit leger de Palestijnse gebieden koloniseren. Onlangs werden bijvoorbeeld een waterbron en delen van het land met geweld afgenomen door de Israëli, ook al was de bron enorm belangrijk voor de lokale landbouw.

In dit filmpje legt de 11-jarige nicht van Ahed uit wat er gebeurde:

Ahed zit in een militaire gevangenis en wordt voor een militair gerechtshof berecht. De kansen op vrijspraak zijn zo goed als nihil. Tien jaar gevangenschap zou geen uitzondering zijn. De militaire rechtbank is geen normaal gerechtshof voor burgers. Het dient om de bezetting in stand te houden. De minister van Onderwijs, de extreemrechtse Naftali Bennett, vindt dat Ahed “de rest van haar leven in de gevangenis” moet doorbrengen. Ahed is niet alleen: meer dan 300 Palestijnse minderjarigen zitten gevangen in Israëlische gevangenissen!

Redfox vraagt daarom de onmiddellijke vrijlating van Ahed Tamimi en met haar alle Palestijnse minderjarigen! We vragen dat België en Europa van Israël eisen dat ze de mensenrechten respecteren en alle minderjarige gevangenen vrijlaten. 


Schrijf als eerste een commentaar

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.