zomerkamp redfox

De grote vakantie begint met een RedFox kamp
- de eerste week van juli
Sinds januari gebeurt er in België iets heel bijzonders: honderden, duizenden jongeren komen iedere week op straat voor het klimaat. Wat “de klimaatjongeren” realiseren is ongezien: tientallen schoolcomités houden vergaderingen en organiseren zich om de beweging op gang te houden. Want - zelfs na maandenlange acties - heeft de regering nog geen millimeter bewogen. Dus doen de jongeren door: ze maken slogans, schilderen bordjes, mobiliseren hun vrienden, gaan naar verschillende steden, organiseren zelfs een global strike in meer dan 100 landen. Er zijn er zelfs die evenveel tijd moeten steken in strafstudie en inhaallessen om toch maar op snelheid te blijven voor de examens.

Het is knokken, knokken voor het klimaat. En dat vraagt veel energie tot aan de examens.  Op het einde van het schooljaar willen we de vakantie beginnen met een kamp van RedFox. Dat verdienen we. Een kamp waar we kunnen bekomen van dit unieke schooljaar. We zullen er kunnen zien wat we allemaal geleerd hebben dit jaar (niet op school hé), plannen voor de toekomst. Maar ook genieten van de zon, chillen met onze maten, een kampvuur aansteken, samen wat volley- en voetballen. Een jongerenkamp. Met alleen de beste dingen.De vakantie begint dus op z’n best: met een RedFox kamp onder de zon. Niet te lang, niet te kort, zodat we daarna kunnen verdertrekken naar ons chirokamp of gaan kamperen met de familie of vrienden.

BoostDays in juni om je examens te slagen

En nog voor die lastige examens organiseert RedFox overal de BoostDays: studie-ondersteuning door volwassenen, door vrijwilligers, ouders, … om zoveel mogelijk jongeren door hun examens te helpen. Het zal extra nodig zijn: veel jongeren hebben lessen gemist en hebben extra steun en uitleg nodig. We willen dat geven, omdat we het belangrijk vinden dat jongeren die opkomen voor een betere wereld (dank jullie zo hard) ook op school succesvol zijn. Ze mogen niet gestraft worden, zij zijn de toekomst en die willen we zoveel mogelijk helpen te slagen.Afspraak in Antwerpen, Brussel, Luik, Mechelen, Leuven, Gent, Charleroi voor de Boost days: begin juni voor studie ondersteuning. Be there, want je examens voorbereiden is nog nooit zo goed geweest.

Een actie in iedere stad

“En de paasvakantie dan,” vragen de RedFox-kenners zich af. Tijdens de paasvakantie bereidt iedere RedFox-groep een plaatselijke actie voor. In je eigen stad, een actie waar RedFox zich engageert voor een betere wereld. In de ene stad kan dat een fuif zijn ten voordele van de klimaatvluchtelingen, in de andere een directe actie om het beleid aan te sporen om actie voor het klimaat te ondernemen. Wil je helpen die actie voor te bereiden, wil je deelnemen: hou dan zeker je plaatselijke RedFox-groep in het oog zodat je mee kan doen.

RedFox kamp 
van 30 juni tot 4 juli
Westmalle


Schrijf je hier in: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfcovTcKD1hXD7ACKHgsPEw0ksydxWTBzMn_36S_H4NgGgdQQ/viewform

Meer info ? 
Bruno 0472 39 12 59
[email protected]

WANNEER
1 juli 2019 - 4 juli 2019
6 deelnemers
Rachel. Rachel Mayné

Van wie komt deze bevestiging?

Rachel.
Rachel Mayné

Kom je?

Als je aanklikt ‘je mag mij mailen’ en/of ‘je mag mij sms’en’ worden je gegevens opgenomen in de gegevensbank van RedFox om je op de hoogte te houden van publicaties en activiteiten van RedFox. Je hebt het recht om deze gegevens op te vragen, te laten verwijderen en te verbeteren. Richt je vraag naar RedFox, Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel of [email protected]

2 reacties

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.
  • Rachel.
    neemt met 1 personen deel 2021-07-17 02:22:02 +0200
  • Rachel Mayné
    neemt met 1 personen deel 2021-07-17 02:21:06 +0200

Join the movement